18. elokuuta 2008

Suvikulta (1965)

Marja-aikana on meidän äidin ja Teidänkin äidin hauska leipoa - silloin saa hyvää helposti.

Juhlavehnäs ja Suvikulta -mainos vuodelta 1965
MEIDÄN ÄITI oli siis keksitty mainoksiin jo tuolloin!

"Ennen pantiin mirrit multaan,
nyt ne pannaan Suvikultaan,
mutta voi on aina voita
ilman sorkkia ja kavioita."

Näin ikävästi runoiltiin silloin ennen, kun margariiniin kerrottiin laitettavan kissanraatoja Uudessa Kuvalehdessä. Jutun teki Ilmari Turja vuonna 1961. Lehti pantiin mainosboikottiin ja margariinin imagoa kohotettiin edelleen yo. kaltaisilla mainoksilla. Mutta huhu elää sitkeästi ja monet luulevat (ainakin netin keskustelupalstoilla) kissoja yhä käytettävän margariinin raaka-aineena...

4 kommenttia:

 1. Hei,
  ich habe auf dem Hof unter den "Karhu" Bierdeckeln,25 cent gefunden und im Laden Hefe gekauft. werde gleich brötchen backen...

  VastaaPoista
 2. Hast du ein Büch "Kuolema kultakääressä" gelest?

  Hitto, ei tää saksa oikein luonnistu. Tuosta margariiniskismastahan on kirjoitettu myös jonkinlainen rikosromaani, joku yksityisajattelija kirjoittanut ja julaissut omalla kustannuksellaan.

  VastaaPoista
 3. Selväähän se oli, että margariinin tekemiseen käytettiin eläinrasvaa, sen sijaan on epäselvää, tiesikö Kattivaaran ja muiden margariinitehtaiden johto mistä se oli peräisin.

  Toisaalta se kattirasva oli oikeastaan todellinen terveystuote verrattuna vaihtoehtoon, teollisesti kovetettuihin transkasvirasvoihin.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: