26. elokuuta 2008

Robin Hoodin punaiset sukkahousut (1959)


Robin Hood (Kirja-mono 1957-1971) oli yksi pitkäikäisimmistä ja suosituimmista sarjakuvalehdistä Suomessa, vaikka nyt se on jo lähes täysin unohdettu - divareistakin se on katoamassa hyvää vauhtia. Julkaisu perustui brittiläisen Thriller Picture Libraryn Robin Hoodeihin. TPL:stä olivat peräisin myös mm. Korkeajännityssarjan Battler Brittonit ja Jet-Ace Loganit.

Kerrotaan, että Spede käytti lähdemateriaalina tätä sarjakuvaa elokuvaansa Noin seitsemän veljestä. Ainakin punaiset sukkahousut ovat samat!

4 kommenttia:

 1. Noista "brittiklassikoistahan" koetettiin myös Ivanhoeta lanseerata joskus 1960-70 -lukujen taitteessa sarjakuvalehtenä: koko oli sama kuin Robin Hoodissa, mutta kannet muistaakseni ohutta pahvia. Pariin vuoteen ja numeroon taisi laulu jäädä.

  VastaaPoista
 2. Ivanhoe taisi olla albumisarja, joka oli neliosainen (?), se ei siis ollut lehti. Ihan varma en ole.

  VastaaPoista
 3. Minulla on lista Michael Moorcockin varhaisista töistä ja niissä on pari käsikirjoitusta Robin Hood -sarjiksiin. Aikamoinen perkaaminen olisi kyllä niiden löytäminen pelkän tarinan englanninkielisen nimen perusteella...

  VastaaPoista
 4. Ivanhoessa oli pahvikannet ja koko vähän isompi kuin Robin Hoodissa, mutta sivuja muistaakseni vähemmän. Ja niitä taisi tosiaan ilmestyä vain neljä. Minulla on kumpaakin sarjaa jossain...

  Spede otti varmasti vaikutteita sarjakuvista. Millipilleri-elokuva taitaa olla maailmassa ainoa, jossa ihmiset esittävät Aku Ankkaa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: