16. toukokuuta 2006

Sarjakuvien hinnat

Suomeen on viime vuosina syntynyt sarjakuvien keräilykulttuuri, ja halutuista kohteista olla valmiita maksamaan hyvä hinta. Suuri osa kaupankäynnistä on siirtynyt Huuto.Netiin, josta olen kerännyt alla olevia esimerkkejä.

Keräilijöiden maku on hyvin konservatiivinen. Aku Ankka, Tex Willer ja vanhat Korkeajännitykset ovat niitä suosituimpia. Yllättäen suht' uudetkin lehdet ja albumit ovat kiinnostuksen kohteena. Tex Willer -kronikka 1 on jo keräilyhinnoissa parissakymmenessä eurossa, juhla-albumista Kadonnut pueblo saa pulittaa vielä paljon enemmän.

Don Rosa on Barksin jälkeen selvästi suosituin, Sammon salaisuudesta (1. painos) pyydetään reilut neljäkymmentä euroa. Tämä vuoden 1999 albumi ohittaa hinnoissa jo jotkut 50-luvun akkarit.

Lassi ja Leevi on myös iskenyt läpi suomalaisille. Ekat ohuet albumit ovat nousseet sadan euron kieppeille (Olipa kerran kaksi kaverusta, Hillittömän menon mestarit). Myös paksut juhlakirjat ovat haluttuja, mutta niitä sai vielä hiljattain Kirjatorilta alehintaan. Kunhan muutama vuosi kuluu niin eiköhän niidenkin hintapyynnöt ole moninkertaiset...

Eikä saa unohtaa Tinttiä (ensipainokset 10-15 euroa), Anua ja Anttia (isot vaihtelut, 5-25 euroa), Corto Maltesea ja avaruusagentti Valeriania.

Tulevaisuuden osalta veikkaisin nousijoiksi Kamuja, DC Spesiaaleja, Star Warseja ja eri manga-sarjoja (sensuurin kohteeksi joutunut Dragonball 1 on jo ylittänyt 20 euron rajan).

PopuLAARI sen sijaan hakee lehtensä ja kirjansa tomuisten ullakoiden ja pölyisten divareiden pimeimmistä nurkista ilmaiseksi tahi eurolla parilla. Siinä on oma löytämisen ilonsa ja suoranainen riemunsa, kun pystyy kaivamaan esiin ajan kerrostumiin unohtuneita sarjakuvia tai mainoskuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: