31. toukokuuta 2006

Nopein ase tappaa (1968), Colt Peacemaker

Marshall Groverin Lännen-sarjassa (Lännenteksti ei tästä kovene!) julkaistu (4/1968) Nopein ase tappaa (Best Gun Wins) kertoo siitä, kuinka Colt Peacemaker valloitti Villin lännen. Tarinan sankari kertoo:

"Näitä on ollut myynnissä vasta vähän aikaa", Garth jatkoi. "Lataus on nopeampi kuin nallihattuaseilla. Patruunat ovat täydelliset. Niitä pidetään vyölokeroissa. Tämä ase toimii nopeammin ja herkemmin kuin mikään muu, mitä olen kokeillut, ja onhan niitä tullut käsiteltyä kaikenlaisia - Dragooneja, Remingtoneja, armeijan ja laivaston malleja, isoja Walkereja, ja vieläpä Pattersonia tai paria. (...) Matkustaessani tänne Montanasta näin monen miehen ostavan Peacemakerin. Eikä lainvartijoiden ja karjamiesten, vaan pelureiden ja kulkumiestenkin. Kaikenlaisten heppujen. Minulla on sellainen aavistus, että Peacemakerista tulee vielä joka miehen ase."



Kannen kovasti vanhanaikaisella konnalla on vielä selvästi käytössään Coltin "laivastomalli" 1851 (Navy Model). Lännen mytologiassa ase on kuuluisa varsinkin siitä, että se oli Wild Bill Hickockin mieliase. Deadwoodissa Bill taisi jo käyttää uudempaa mallia...

Erinomainen linkki hakea Villin lännen aseita on Navy Arms.

1 kommentti:

LinkWithin

Hae tästä blogista: