10. helmikuuta 2010

Lumikki (1938)

Lumikki ilmestyi tuoreeltaan Suomessa myös sarjakuvana. Sen julkaisu aloitettiin Seura-lehdessä n:o 6/1938. Sanomalehtistripin alkuperäinen aikaleima on 12.12.1937. Piirtäjä oli Hank Porter ja tussauksesta vastasi Bob Grant. Jälki on suorastaan loistokasta, elokuvan mukaisesti. Näitä sunnuntaistrippejä julkaistiin kaksikymmentä.
Aku Ankan Lumikki-numero 9B/1952 on nykyään suuri harvinaisuus, josta keräilijät maksavat satoja euroja, elleivät jopa yli tuhannen, jos hyväkuntoinen kappale sattuu eteen. Kaksikymmentä Seura-lehteä 30-luvun lopulta saa varmasti halvemmalla, jos nyt sattuu sellaisia löytämään.

Paha kuningatar on kaunis mutta hirveän ilkeä... hän lienee kärsinyt jonkinlaisesta pahasta narsismihäiriöstä.


6 kommenttia:

 1. "hän lienee kärsinyt jonkinlaisesta pahasta narsismihäiriöstä." Ihanko totta?

  VastaaPoista
 2. Elokuva myy edelleen melko hyvin varsinkin blu-ray versiona ainakin myymälässä jossa olen töissä.

  VastaaPoista
 3. Disneyn Lumikki on niitä elokuvia, joita voi kutsua täydellä syyllä "eläviksi klassikoiksi". Onneksi studion takavuosina suunnittelema jatko-osa lienee pistetty jäihin. Vestigia terrent.

  VastaaPoista
 4. Heh, tuo narsismihäiriö äityy harvoin ihan niin pahaksi kuin ko. kuningattarella.

  Lumikki tosiaankin myy ja myy, vuosikymmenistä ja -sadoista toiseen. Tennispalatsin taannoinen näyttely Disney ja Euroopan taide kertoi hyvin, että Disneyn tuotanto on osa pitkää taiteen traditio. Nyt se on jo mennyt niin päin, että Disney on innoittanut nykytaidetta.

  VastaaPoista
 5. Vau, on se hienoa sarjakuvaa. Minä ostaisin mieluummin noi Seuralehdet, sillä niissä sarjakuva on alkuperäisessä muodossaan. Lehtimuotoa on pitänyt muokata ja leikellä.

  VastaaPoista
 6. Niin alkuperäiset löytyy ylimääräisenä . Ovat paljon hienommat kuin 1952 aku lehdessä mistä myös puuttuu liki 50 kuvaa!

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: