23. tammikuuta 2008

Masters of Horror (2005)

Masters of Horror. Incident on and off a Mountain Road.Varo! Katso taakse!

Täydellisen mediahiljaisuuden vallitsessa (eikö näitä voisi mitenkään mainostaa?) on Nelosella alkanut aivan kelvollinen kauhutelevisiosarja: Masters of Horror.

Sarjaa esitetään Nelosella perjantai-iltaisin. Ohjaajina ovat mm. John Carpenter (Halloween), Tobe Hooper (Teksasin moottorisahamurhaaja), John Landis (Amerikkalainen ihmissusi Lontoossa) ja Don Coscarelli (Phantasm - Yön kauhut). Tuotantokausi käsittää kolmetoista (kuinkas muuten) jaksoa.

Viime perjantaina näytettiin ensimmäinen, Don Coscarellin ohjaama, jakso: Tapaus vuoristotiellä. Tarina perustui kauhukirjailija Joe R. Lansdalen novelliin. Eipä ollut huono tämä eka jakso, ei ollenkaan. Se oli oikeastaan melkein kuin peikkosatu aikuisille. Ja kohtaus, jossa Moonface hyppää tielle kuunvalo takanaan oli taianomainen doncoscarelli-hetki, hyvin phantasmainen. Muutenkin leikkaus ja rytmitys oli niin harkittua ja huolellista, että sitä oli ilo katsella. Jatkuvat takaumat sopivat hienosti juoneen ja perustelivat päähenkilön psykologian, tämän takia ns. loppuyllätyskin oli ihan uskottava (siis kauhuelokuvien maailmassa) - yllättävän rankkaa, kovaa ja anteeksiantamatonta horroria, feministinen versio Teksasin moottorisahamurhaajasta.

Ja voi tätä ilon päivää, seuraava jakso 25.1.2008 klo 23:25 on H.P. Lovecraftin Unet noitatalossa (Dreams in the Witch-House). Pulp-televisiota!

4 kommenttia:

 1. Katsottiin tuo Lovecraft-osuus. Ihan kekseliäästi sitä oli päivitetty nykyaikaan, mutta vähän siitä jäi väkinäinen mielikuva. Vaimo piti sitä jännittävämpänä kuin minä eikä saanut oikein nukahdettua (väliin kiivennyt kolmevuotias ei kauheasti auttanut).

  VastaaPoista
 2. Pikkulapseen kohdistunut uhka saattoi tehdä kauhukokemuksesta aika rankan, jos on herkkä semmoiselle.

  VastaaPoista
 3. Ihmeellistä tosiaan, ettei tätä ole missään tuotu esiin, kun nimekkäitä tekijöitäkin kuitenkin on.

  VastaaPoista
 4. Joo, meillä oli juuri ollut ongelmia lapsen nukuttamisessa ja semmoista syyllisyyden täyteistä vihaa, jolle ei löydy järkevää purkautumistapaa (tietänet itsekin isänä?) ja sitten katsoo tämmöistä. Minäkin ehdin jo luulla, että lapsi selvisi...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: