28. tammikuuta 2012

Pekka Haavisto vs. Sauli Niinistö Googlessa

Google Trends on erittäin mielenkiintoinen hakutermien vertailu-työkalu, jos haluaa tarkastella rinnakkain kahta eri hakutrendiä aikajanalla. Presidenttiehdokkaat ovat ilmeisen mielenkiintoinen aihe!

Jos katsotaan viime kuukauden aikana hakusanoja "sauli niinistö" ja "pekka haavisto" Suomessa, Haavisto on ylivoimainen voittaja. Erityisen mielenkiintoista on havaita, että Haavistosta on etsitty Googlella tietoa erityisesti Pohjois- ja Itä-Suomessa. Hänen avauksensa syrjäseutujen olojen kehittämisestä ovat selvästi olleet merkittäviä.

Jos klikkaa "rank by" listausta, Niinistön suosio näyttää olevan suurin Porissa ja Haaviston puolestaan Keravalla. Mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin nämä haut täsmäävät lopullisen vaalituloksen kanssa.2 kommenttia:

  1. Näistä kahdesta Haavisto on uskottavammin korostanut kasvukeskusten ulkopuolisten alueiden kehitystä, joten suurempi kiinnostus Pohjoisessa ei yllätä. Tiestysti Keravan kohdalla tulee mieleen, että noista googlailuista osa on varmasti Haaviston vastustajien tekemiä.

    VastaaPoista
  2. Googlen hakukone ei tosiaankaan voi tietää, tekeekö haun kannattaja vai vastustaja! Pori näyttää silti olleen vankka Niinistön kannattaja ensimmäiselläkin kierroksella. Trendikäyrä oli kummallakin selvästi jo laskeva, paras pöhinä oli jo muutama päivä sitten.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: