14. huhtikuuta 2010

Lego System (1969)

Lego system (Nakke-lehdestä 44/1969)

LEGO
-logossa oli vielä 60-luvulla sana system. Ja aika hieno systeemi se olikin, ja on toki yhä. Tuo mainoksessa mainittu sähkömoottori oli tenavien keskuudessa aikoinaan kovasti himoittu, mutta sen hinta oli hirvittävä. Muistan, että myynnissä oli myös hammasrattaita, joiden avulla saattoi rakentaa tuulimyllyjä ja muita pyöriviä hökötyksiä.

6 kommenttia:

 1. Nyt osui nostalgia kohdalleen. Muistelen, että olisin ollut tuon lavettiauto/nosturin ja kesämökin onnellinen omistaja. Jonkunsortin junanratakin oli, mutta siinä ei ollut sähkömoottoria. Pitäisiköhän mennä penkomaan varastoa.... :)

  -JP

  VastaaPoista
 2. Tuote 720 tämänpäivänarvo noin 130 euroa eli aika kallis. Sen verran nuo hienommat legopaketit tänäpäivänä taitaa silti maksaa edelleen. 1969 rahaa ei vain taidettu laittaa niin helposti "turhuuteen" ja tulotaso oli toisenlainen. Kyllä legoista itselläkin on mukavia muistoja.

  VastaaPoista
 3. No ei ihme, ettei Joulupukki silloin aikoinaan tuota 720:sta tuonut, vaikka moista toivoinkin. Tulipahan veturi mallia 117-1 ja läjä kiskoja, jota tuossa ylempänä muistelinkin.

  -JP

  VastaaPoista
 4. Hauskinta Uusinta Uutta oli yksinuppiset kirjainnappulat, joista saattoi sorvata sanoja. Suomen kielen yleisimpiä kirjaimia ei ollut pakkauksissa koskaan riittävästi ja tarpeellisimmat kirjaimet hukkuivat aina kaikkein ensimmäisenä, tietysti. Vai millaisen aseman nimen saa aikaan kirjaimista WTÜRFXÅH?

  Puoli päivää karttaa selattuani löytyi Saksasta Fürth. En tiedä paikasta edelleenkään muuta kuin että se oli ainoa kaupunginnimi, jonka pystyin kauan sitten legoilla kirjoittamaan.

  VastaaPoista
 5. Legot saivat jossain gallupissa myös paikan suosituimpana aikuisten leluina.

  VastaaPoista
 6. Aaah, legoilua! Minulla oli tuo kuvamainoksen malli 337, jännintä oli sen kokoonpano. Kai sillä silti tuli leikittyäkin jonkin verran. Kivointa oli nosturin "vaijerissa" roikkuva magneetti! En tiedä, minne se on hävinnyt, ehkä systerin mukuloille.

  Olen vähän haahuillut, että pitäisiköhän ostaa legoja kun nyt meillä olisi hyvä mahdollisuus leikkiä niillä... Oikeastaan ainut este on niiden kovin korkea hinta.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: