18. toukokuuta 2009

Tiikerin urheilukatsaus (1930)


Helsingin Sanomiin piirsi 30-luvulla nimimerkki "Tiikeri" (Arvo Tigerstedt, 1899-1969) hyvin suosittua Urheilukatsausta. Se oli pilapiirrosmainen katsaus viikon urheilutapahtumiin. Tästä urheilupiirtäjästä on tehty ihan dokumenttikin.

Ajankuvina nämä pilapiirrokset ovat hyvin kertovia. Monen urheilijan nimi on tosin vaipunut yleisestä muistista jo unholaan. Viiva on hyvin elävää ja ammattitaitoista. Kyllä näistä komean pilapiirroskokoelman saisi! Aikoinaan näitä piirroksia julkaistiin myös kirjoina.

Helsingin Sanomien lisäksi "Tiikeri" piirsi myös Suomen Urheilulehteen.2 kommenttia:

  1. Tiikeriltähän ilmestyi aikanaan useita kokooma-albumeja, mutta julkaiseminen taisi enimmältään tyrehtyä tuonne 1940-luvulle. Viimeinen taitaa olla 1960-luvulla teemaan koottu "Tiikerin rengasmatka - monissako (en muista - olympialaisissa". Historiallista arvoa uudella valikoimalla olisi, mutta kiinnostaisiko enää ostajia, vai jäisikö kuriositeetiksi?

    VastaaPoista
  2. Mikäli kokooma julkaistaisiin, se voitaisiin varustaa "kommenttiraidalla", jossa kerrottaisiin silloisista urheilijoista, tapahtumista jne. Vaatisi kyllä aikamoisen asiantuntijatyön...

    Mutta ovathan nuo jo sinällään hienosti piirrettyjä ja tekstattuja.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: