6. marraskuuta 2011

Aku Ankan Kesäkaruselli (1956)

Aku Ankka 5B/1956 Kesäkaruselli
Kellarissa oli paha vesivahinko kesällä, paljon tavaraa piti heittää pois. Pahvilaatikot eivät ole järkevä tapa säilyttää vanhoja lehtiä ja kirjoja. Nyt on viisastuttu. Kellarin lattialla on ritilä ja paperitavara on muovilaatikoissa. Onneksi sentään tämä pelastui, Aku Ankan Kesäkaruselli.

Päätarinassa Aku on vuoripoliisi (Aku vuoripoliisina, alk. Donald Duck Gets A Job With The Mountain Police). Sana ratsupoliisi ei kaiketi sitten vielä ollut tuttu suomentajalle, vaikka tokihan Ratsupoliisi King oli seikkailut jo tuolloin sekä Seura-lehdessä että Kippari Kalle -sarjakuvalehdessä. Phil DeLaran Daniel Brancan piirtämässä tarinassa Roopella on musta, vuorikauluksinen takki.

2 kommenttia:

  1. Öh, Daniel Brancan piirtämässä tarinassa? Kynänjälki näyttää paikoin kieltämättä kolmevuotiaan aikaansaannokselta (Brabca *1951 +2005), mutta piirtäjä lienee kuitenkin Phil de Lara.
    http://coa.inducks.org/story.php?c=W+VP++++5-01

    Brancan uusintaversiota en muista. Ei tainnut siis tehdä kovin huikaisevaa vaikutusta, vaikka maailman parhaita Disney-piirtäjiä hän olikin.

    VastaaPoista
  2. No tietenkin! Se Brancahan on uusi piirtäjä. Inducksista ei pitäisi suoraan vain hakea. Korjasin tekstiin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: