15. toukokuuta 2011

Siivet (1929)

Tämä elokuvamainos on vuodelta 1929. Siivet oli aikansa spektaakkeli ja elokuvan teknisen kehityksen huipentuma, mukana myös äänitehostukset. Kyseessä ei kuitenkaan ollut varsinainen äänielokuva. Joissakin levityskopioissa oli mukana synkronisoituja ääniefektejä ja musiikkia, jota tuotettiin laitteella nimeltä General Electric Kinegraphone (myöhemmin RCA Photophone). Ääni oli optisesti tallennettu filmikelalle.
SIIVET - Taistelulentäjille omistettu sankarirunoelma
Ensimmäinen äänitehostuksin esitetty elokuva Helsingissä. 

Esit. täydelle katsomolle Capitolissa

Clara Bow tekee kunniaa!

3 kommenttia:

 1. Kuupperin Karihan se siinä.

  VastaaPoista
 2. Niin on. Tämä leffa on kuuluista paitsi teknisistä ansioistaan myös siitä, että pääpari, siis miehet, vaihtoivat suudelman. Tosin se taisi tapahtua sairasvuoteella, hellät jäähyväiset tyyliin.

  VastaaPoista
 3. jari lehtinen2.6.2011 14.25

  Pakollinen maininta. Suomakainen Carl von Haartman mainosti vaikuttaneensa elokuvan teknisenä asiantuntijana, millä meriitillä hän pääsi kotimaahan palattuaan sen ajan rennyharlinina ohjaamaan pari elokuvaa, joista Kajastus (1930) edes yritti tuoda Suomi-filmiä lähemmäksi aikansa kansainvälistä tasoa.

  Värikäs heppu, kansainvälinen seikkailija, joka taisteli Francon riveissä ja jolla oli talvisodassa alaisenaan muukalaislegioonalainen Aarne Juutilainen, Marokon kauhu, jonka nuorempi veli hävittäjä-ässä Ilmari sai erikoisen kunnianosoituksen, kun hänestä tehtiin 70 vuotta myöhemmin militääri-otakuiden toimesta animeen taisteleva mechamusume Eila Ilmatar Juutilainen.

  Mitäs minä tätä tähän kirjoitan, tästähän saisi blogauksen.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: