17. joulukuuta 2010

Töölön TähtiEilen tuli tehtyä pikkujoulujen jälkeen pikku ravintolakierros, ensiksi Töölön Tähti ja sitten Kämp. Todisteeksi esittelen yo. tulitikkuetiketit.

3 kommenttia:

 1. Eipä ole enää trustivapaita hehkumattomia tulitikkuja. Noiden etikettien aikaan tulitikkurasiakin oli puuta. Näin yhtenä päivänä Turun puolessa käydessäni antiikkiliikkeessä vanhan tulitikkuetikettien keräilykansion.

  VastaaPoista
 2. Trustivapaita, tosiaankin. Meno oli ennen hurjaa.

  "Ruotsalainen liikemies Ivar Kreuger loi yhtiön suuruuden. Kreugeria on kuvattu häikäilemättömäksi mieheksi, joka "valloitti, tuhosi ja tuhoutui lopulta itse". Hänen yhtiönsä tarjosi pääomatrustinsa kautta valtioille suuria ja pitkäaikaisia lainoja monopolioikeuksia vastaan. Tehdas tehtaalta Suomenkin tulitikkuteollisuus joutui Kreugerin valtaan. Tapoihin kuului, että ostettuaan tehtaan Kreuger tuhosi koneet, ettei niitä voinut enää kukaan käyttää ja siten ryhtyä kilpailemaan hänen tehtaittensa kanssa tulitikkujen valmistamisesta. Alastaron joen pohjassa on Kreugerin sinne hävittämiä koneita."
  Kertoo Wikipedia.

  VastaaPoista
 3. Aijai, nuo vanhat etiketit on varsin tyylikkäitä. Sääli, että isäukon kokoelma joutui teille tiettömille joskus 70-luvulla. Tosin kokoelmahyllyyn(=sitä sun tätä omituista sälää)päätynyt vanha puinen Elannon Ravintola Härkätien tikkuaski Hämeenlinnasta. Sitä ei liene enää olemassa, ainakaan samalla nimellä? Oli kimpassa Weiste oy:n tähtisadetikkuaskin kanssa. Sen verran vanha, ettei ollut vielä tietoa EAN koodeista :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: