27. maaliskuuta 2010

Ajan Sävel (1955)

Valkea joulu, White Christmas, Danny Kaye, Rosemary Clooney, Bing CrosbyAjan Sävel -lehden (8/1955) kannessa ovat Danny Kaye, Rosemary Clooney ja Bing Crosby. Ja elokuva, josta kuva on peräisin, on tietenkin se jouluelokuva: "Valkea joulu". Danny Kaye on kyseisessä filmissä kyllä niin camp kuin olla voi...

Danny Kaye
Danny Kaye

Takannessa on "värivalokuva Ajan Sävelen lukijoille" filmitähdestä nimeltä Karen Kadler. Kovin moni lukijoista tuskin tunsi Karenia, sillä hän ei ollut tuolloin vielä ehtinyt juurikaan elokuvissa edes esiintyä (ks. IMDb).

Ks. myös Säveltyttö.

5 kommenttia:

 1. tekno-kekko30.3.2010 10.00

  Nämäkös kannen komistukset ovat nyt niitä "kauniita vappupukuja"? o_O

  VastaaPoista
 2. Danny Kayen elokuvaroolit olivat usein vähän ongelmallisia. Kun mies siirtyi 1960-luvulla työskentelemään etupäässä televisioon, niin tyylilaji ja perushahmo "leppoistuivat", ylikierrokset jäivät pois. Toisaalta Kayesta tuli tuolloin yhden lajin "Danny-setä", mutta sen roolin hän veti erinomaisesti.

  VastaaPoista
 3. On siinä kannessa yksi "vappupupukin", tai kaksi, jo Danny Kaye lasketaan.

  Danny Kaye kävi myös muutaman kerran Suomessa, muistan hyvin, isoja tapauksia olivat televisiossa. Koivistolaistenkin kanssa ilkamoi.

  Viimeksi taisi esiintyä Hämärän rajamailla -tv-sarjassa. Se oli se ajan pysäytys juttu.

  VastaaPoista
 4. Kai Dannyn voi vappupupuksi laskea. Muutamassa hänen elämäänsä sivuavassa kirjassahan on vihjailtu, että mies oli kaappisellainen ja pysyi elämänsä loppuun asti kaapissa. Pitkästä avioliitosta säveltäjä Sylvia Finen kanssa syntyi kuitenkin tytär, jota Kaye kuulemma lähes jumaloi.

  VastaaPoista
 5. tekno-kekko11.4.2010 8.21

  Minulla on vanhalla vhs:llä joskus 1984 tv:stä tullut konsertti, jossa Danny Kaye "johtaa" orkesteria. Ei hän johda, hän pistää showksi. Parasta on modernilla musiikilla pilaileva "Symphony What", mutta Kimalaisen lennon johtaminen kärpäslätkällä on myös varsin muistettava ohjelmanumero. Verratonta.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: