28. tammikuuta 2010

Pinocchio (1942)


Niin sitä vain sota-aikana katseltiin Suomessa Pinocchiota. Disney-elokuvan ensi-ilta oli Capitol'issa ja Savoy'ssa. Aukeaman kokoinen mainos julkaistiin Elokuva-Aitan numerossa 24/1942.

"Tämä satu pienestä puunukesta, josta tulee oikea poika, on yksinkertaisesti elämys! Mutta niinpä se myös on oikea filmi, joka kaikkien 5-95 ikävuoden välillä olevien lasten on ehdottomasti nähtävä" --- sanoo Ruotsin kuuluisa pakinoitsija Kar de Mumma.
Ks. myös Pinocchio hirressä.

4 kommenttia:

 1. Kyllähän Pinocchio lienee yhä Disney-studioiden paras pitkä piirroselokuva, niin tarinankerronnaltaan kuin tekniseltä toteutukseltaan. Ruotsalaislähtöisen Gustaf Tenggrenin vaikutus näkynee tässä työssä selvimmin. Itse pidän kuitenkin enemmän Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä, esikoinen on aina esikoinen.

  VastaaPoista
 2. Pinocchiota eivät ainakaan meidän lapset suostuneet toiseen kertaan katsomaan; aika pelottava!

  Kommntoit kerran Yleisradio-lehteä käsittelevää juttuani, ja siinä Radio-Pellen seikkailuista kertovaa sarjakuvaa. Kuva ei suostunut suurenemaan vanhan Blogger-version takia. Nyt se toimii; pelkkä kuva on tässä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuvan "isonnuksesta". Radio-Pelle näyttää hienolta! Kulttuurihistoriaa ja populaarikulttuuria tämä kaikki on...

  VastaaPoista
 4. "Aarniometsän asujaimistolla" on ihan nykytyyliin iPodit tai vastaavat korvillaan.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: