29. marraskuuta 2009

Ilmailu (1944)

ILMAILU
SUOMEN KANSAN ILMAILULEHTI
1/1944


Onko amerikkalaisilla puute hävittäjäkoneista? Kaikesta päättäen Euroopan rintamilla, kun viisisakarainen tähti komeilee alasammutussa alkuperäisessä englantilaisessa Supermarine "Spitfire V":ssä.
Egon Meuronen vastasi lehden sarjakuvasta, joka oli Asarias Ahtopaine. Asiaraksen tyyli ja touhut muistuttivat kovasti Rymy-Eetun vastaavia, mutta tässä tapauksessa tietty taivahalta tehtyinä.

Ilmailu-lehti oli komeasti kuvitettu ja tietoja tapahtumista saatiin eri rintamilta.llmailu ilmestyi vuodesta 1937 sodan lopuun. Se oli "Suomen vapaaehtoisen ilmapuolustustyön ja siviili-ilmailun äänenkannattaja". Kustantajana toimi Suomen ilmapuolustusliitto.

7 kommenttia:

 1. Kannessa näyttää olevan Junkers Ju-88. Yksi sodan parhaista pommikoneista, myös Suomen ilmavoimien käytössä. Jostain syystä nuo II maailmansodan pommikoneet on aina kiinnostaneet. "Syytän" Ilmojen korkeajännitystä ja Siivet lehteä.

  VastaaPoista
 2. Hei Gill, kiitos tiedosta! Aprikoinkin, että mikä lentolaite kannessa mahtaa ollakaan.

  VastaaPoista
 3. Kuittaan käyneeni. Mukavaa, että blogisi toimii. Onhan siitä jo tullut instituutio.

  VastaaPoista
 4. Ilmailu-lehteä julkaistaa kyllä vieläkin, tällä hetkellä jo 73. vuosikerta menossa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos oikaisusta. Sotien jälkeen tosiaankin vaihtui vain kustannusnimi Suomen ilmapuolustusliitosta Suomen ilmailuliitoksi.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Gill.Kannessa oleva kone on merkkiä Dornier Do-17Z , joita saatiin Suomeen 15kpl.EI siis Junkers Ju-88. Terv. Epro

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: