8. heinäkuuta 2009

Univormumerkit (1973)

Rautasia univormu merkkejä pusakassa?
Keräsiköhän joku kaikki 286 erilaista univormumerkkiä?

Mainos on Texas-sarjakuvalehden takakannesta vuodelta 1973.

3 kommenttia:

 1. Osattiin sitä ennenkin tehdä yhdys sana virheitä - varsinkin kun mainostaja halusi laskeutua juniorien tasolle. Sitä paitsi nuo rautaiset merkit näyttävät erehdyttävästi kankaisilta...
  Mutta asiaan: Jäin miettimään tuota heittämääsi kysymystä, keräsikö joku kaikki merkit. Pitäisi selvittää, joutuiko asiakas ostamaan ne tyyliin sika säkissä, vai näkikö pakkauksen läpi, mitä merkkejä ko. pakkauksessa oli.
  Ehkä laskin väärin, mutta jos pakkaukset olivat läpinäkymättömiä ja niissä kuitenkin oli aina kolme keskenään erilaista, sattumanvaraista merkkiä, niin todennäköisyys saada 96 markalla suoraan 286 erilaista on aivan uskomattoman pieni, se on 3*4,95745E-40*0,003496503 (kaupan päällisiksi tulee kaksi merkkiä, jotka kerääjällä jo on).
  Jos noilla merkeillä oli toimivat jälkimarkkinat, niin sitten asia on aivan toinen, mutta 96 markkaa oli paljon rahaa, aika tarkkaan sama kuin nykyään 96 euroa.

  VastaaPoista
 2. Eiköhän se "rautanen" ollut ihan vaan puhekieltä... heh heh.

  VastaaPoista
 3. Noista kankaisista 'univormu merkeistä' sen verran, että ne olivat läpinäkyvissä pergamenttipusseissa. Kaksi numeroitua tarraa, joista toinen jakautui kahtia.

  En kyllä ole vielä saanut selvyyttä millä matematiikalla tuossa sarjassa olisi 284 erilaista tarraa. Tarrat olivat siis numeroituja. Kahtia jaettavat tarrat loppuvat numeroon 105, siitä eteenpäin yhden merkin tarrat jatkuvat suurin piirtein numeroon 237. Muutama jakautuvista tarroista julkaistiin kahdella eri numerolla, muutamat yksittäiset pikkutarrat toistuivat eri tarroissa toisen parin kanssa. Jos laskee kahtia jakautuneet tarrat erillisiksi, niitä tuplat huomioon ottaen on noin 180-200 ja isot tarrat yhteenlaskettuna on 132 tai yli. Näin tarroja olisi väkisin yhteensä yli kolmesataa.

  -Kari-

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: