30. huhtikuuta 2009

Retu ja kumppanit (1972)

Retu-lehti, Retu ja kumppanitRetu ja kumppanit -lehdessä toilailivat Kivisten ja Sorasten lisäksi Topi-Katti (kansikuvassa 38/1972), Jetsonit, Magilla Gorilla, Salama-Santeri, Jogi Karhu, Hakki-koira ja monet muut. 
Elvis Presley -paperinukkePaperinukke Elvis Presley! 70-luvulla lehdistä leikattavat paperinuket olivat kova sana! Niitä keräillään vielä tänäkin päivänä, kerääjät tosin ovat "vanhempaa väkeä" kuin silloin...
a-lehdet olivat a-luokkaa

2 kommenttia:

 1. Lehden kansi näyttää olevan Ray Dirgon käsialaa. 70-luvun Retuissa näkyikin paljon hänen kynänjälkeään: siistiä, mutta jotenkin hengetöntä. Toisaalta samaa saattaa sanoa useista muista, enimmäkseen anonyymeiksi jääneistä Hanna & Barbera -taiteilijoista.
  Säännön vahvistava poikkeus on Gene Hazelton, joka nousi päätään pitemmäksi kollegojaan. Hänen pitempiä sarjojaan julkaistiin Retussa, mutta paremmin hänet muistetaan ehkä Katso-lehden Kiviset ja Soraset -versiosta ja YV-lehden lyhytikäisestä Joppe-karhusta (oik. Jogi-karhu).
  Ai niin, ja Dirgosta vielä: mies toimi aikoinaan myös ammattimaisena sirkusklovnina, joten yksiuraisuudesta ei voi puhua.

  VastaaPoista
 2. Retu oli lehtenä kyllä selvä lasten sarjakuvalehtien kolmonen, Aku Ankan ja Naken jälkeen. Tai ehkä neljäs, sillä myös Ville Vallaton oli selvästi parempaa jälkeä.

  Jetsonit oli Retun sarjoista idealtaan melkein se paras...

  Lambiek kertoo Ray Dirgosta lisää.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: