11. helmikuuta 2009

Terveysvaikutteisia tuotteita vuonna 1958

(Lähde: Seura 51-52/1958)

Vitamiineja lapselle (Decavitol, täydellisin vitamiinivalmiste) ja ihanasti parfymoituja hormooneja äidille (Vita-Ultraform, pienille ja heikosti kehittyneille rinnoille).

Lääkepulloissa, kuten yllä vitamiinimainoksessa, oli ennen tuollaisia kumipipettejä.

3 kommenttia:

 1. Täytyypä varoa jäljittelyjä...
  Mutta sinänsä ihan halvat tissit, nykyrahassahan tuo alkaen-malli on jotain 14 euroa ja extra-vahva eli varmaan myös extra-tehokas noin 22 euroa. Ihmisten ostovoima taisi tuolloin olla aika alhainen, eli uhraus saattoi hyvinkin olla iso, joskaan ei samaa luokkaa kuin nykyään on tohtori Nordströmin laskutus.
  Asia saattoi tuohon aikaan olla niin intiimi, että häveliäisyys esti reklamaatiot, vaikka aine varmaankin osoittautui tehottomaksi.

  VastaaPoista
 2. Vitol-helmen gelatiinikuoren tuntu hampaissa muistuu vieläkin mieleen, samoin sisällä olleen nesteen lievä makeus. Joka päivä äiti Vitolia pojalleen antoi pari helmeä. Niiden voimallakohan sitä 60-luvun nassikka kasvoi tällaiseksi 140 kilon köntykseksi?

  VastaaPoista
 3. Vaikea sanoa näin puoli vuosisataa myöhemmin, olivatko ko. tuotteet "aitoja". Toisaalta, ehkä valvonta oli silloin löysempää. Hormonien myynti noin vain kyllä tuntuu aika hurjalta...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: