30. tammikuuta 2009

Alaston aurinko (1975)

"Kuka tappoi Delmarren?"
Isaac Asimov: Alaston aurinko
(Uusi kirjakerho 1975, kansi: Jorma Piironen)

Isaac Asimovin Alastoman auringon suomalaisessa kirjakerhopainoksessa on kiehtova kansi. Kovin taiteellinen sellainen. Alareunassa oleva mies on kasvonpuolikkaaltaan ihan Roy Scheiderin näköinen.
Takakansi:
Poliisin työ on täynnä yllätyksiä, mutta nyt Baleyn edessä oli tehtävä, joka mahdottomuudessaan ei ikinä olisi juolahtanut hänen mieleensä.

Solarian planeetalla on tapahtunut rikos - murha! Mitä parhain solarialainen, Rikaine Delmarre on murhattu. Ei sinänsä mitään uutta poliisimiehelle, mutta tämä on ensimmäinen väkivaltarikos koko Solarian 200-vuotisen historian aikana. Koska Solariassa ei tunneta rikoksia eikä siellä ole poliisivoimia, on murhaa pakko kutsua tutkimaan halveksittu Maan asukas. Baleyn on mentävä planeetalle, jonne yksikään ihminen ei ole jalallaan astunut, hänen on työskenneltävä huippuunsa kehitettyjen ihmisen muotoisten robottien kanssa...

Pystyykö Baley huiputtamaan järkkymättömän loogisia, kaiken muistavia robotteja, auttaako ihmisen vaisto häntä löytämään syyllisen...
English summary: The Finnish cover of  Isaac Asimov's Naked Sun (book club edition).

2 kommenttia:

  1. ClausMarvin30.4.2009 18.24

    Joskus aikoinaan luin tämän Asimovin klassikon. Kansi on kenties komea, mutta kansien välistä löytyvä tarina on loistava.

    VastaaPoista
  2. Asimovin "kultakauden" novellit ja romaanit ovat todellakin klassikkoja.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: