20. heinäkuuta 2006

Paavo Einiö - In Memoriam

Paavo Einiö 13.4.1925 - 17.7.2006

Paavo Einiö on poissa. Nostalgisiin muistoihini lapsuusvuosilta kuuluu Einiön tuottama Lauantai-ilta Mainos-tv:ssä ja erityisesti siinä esitetty sketsiasarja Taistelevat Virtaset. Herra Virtanen taisi olla Matti Ranin (en muista, kukahan oli rouvana?). Sarjalla oli ilmeisesti ulkomainen esikuva (Bickering Joneses?).

5 kommenttia:

 1. Niin meitä viedään. Sitten tulivat taistelevat Metsolat.

  VastaaPoista
 2. Kovin on hatarat muistikuvat minullakaan Taistelevista Virtasista. Jotenkin muistelisin, että rouvaa olisi esittänyt Liisa Tuomi... Varmaan tästäkin sarjasta löytyy juttua vanhoista lehdistä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se "rouva" oli Liisa Tuomi ja "herra" Matti Ranin. Muistan aivan varmasti oikein, vaikka olin pikkupoika kun näin tuota ohjelmaa televisiosta lauantaisin. (Minulla on oikeasti hyvä nimimuisti, muistan keskimääräistä paremmin sekä ihmisten nimet että yleisnimet.) Ohjelmahan oli mustavalkoinen, kun siihen aikaan ei vielä ollut ainakaan yleisesti värilähetyksiä eikä väritelevisioita.

  VastaaPoista
 4. Tuosta ohjelmasta ("Taistelevat Virtaset") muistan parhaiten kohdan, jossa herra Virtasta esittänyt Matti Ranin nukkui ja kuorsasi verkkoriippumatolla eikä sitten millään meinannut herätä kun rouva Virtasta aina papiljottipäisenä esittänyt Liisa Tuomi tuli tätä herättämään ravistelemalla ja huutaen "Herää!", "Herää!", "Herää!" ohjelman tunnusmusiikin samalla soidessa.

  VastaaPoista
 5. Olisiko kenelläkään mahdollisesti nauhoitettuna näitä Einiön toimittamia, kerrassaan mukaansa tempaavia Haikeasti svengaten- radio- ohjelmia? Erityisesti Radio Ykköselle/ Ettanille tehdyt tällaiset lähetykset kiinnostaisivat tätä ko. entisen radioaseman historiikkiblogia varten: http://radioettanykkonen.blogspot.com/

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: