YLEn 10 kirjaa lapsuudesta -sivut pitävät sisällään myös kymmenkohtaisen tietovisan lastenkirjoista. Sain oikein vain 6 vastausta 10:sta. Voi voi!
Kesäkuun alussa alkavan ohjelmasarjan valinnat lapsuuden lempikirjoista ovat oikein maukkaat:
2.6.2008 - Edgar Rice Burroughs: Tarzan, apinain kuningas
9.6.2008 - Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi
16.6.2008 - Jakob ja Wilhelm Grimm: Hannu ja Kerttu
23.6.2008 - A. A. Milne: Nalle Puh
30.6.2008 - Enid Blyton: Viisikko aarresaarella
7.7.2008 - Hergé: Tintti ja Castafioren korut
14.7.2008 - Tove Jansson: Muumipappa ja meri
21.7.2008 - F. H. Burnett: Salainen puutarha
28.7.2008 - Astrid Lindgren: Ronja, ryövärintytär
4.8.2008 - Lewis Carroll: Liisan seikkailut ihmemaassa
Nämä kaikki ovat tuttuja meikäläisellekin jo lapsuusvuosilta (paitsi Pikku Prinssi, jota kohtaan olen tuntenut pienestä pitäen vaistomaista vastenmielisyyttä, ja Ronja, joka ilmestyi vasta 1981).
Mysi Lahtinen: Joulu
-
*Minä olen pyrkinyt siihen, että lattiat ovat pestyinä viimeistään kaksi
viikkoa ennen joulua. Siihen mennessä on muutkin hommat tehty. Tämä on
mukava hetk...
Lastenkirjoista (ja varsinkin noista listalla olevista) Ronja on ikuinen suosikkini. Hienompaa ei ole paljon kirjoitettu. Ei edes Astrid Lindgren, joka sentään kirjoitti melkein pelkästään hienoja juttuja.
VastaaPoistaRonja on uudemman lastenkirjallisuuden klassikkoja. Se on myös aika kova ja siekailematon tarina, mutta jotenkin ihmeellisesti se on silti lapsille sopivaa luettavaa. Taikuutta.
VastaaPoistaSeitsemän oikein, vaikka en ole lukenut kaikkia listalla olleita kirjoja. Ja Muumipappa ja meri -kohdat menivät väärin...l
VastaaPoistaRonjansta vielä. On se tietysti kovakin tarina, mutta kaksi asiaa yli muiden teki siinä vaikutuksen. Ensinnäkin se on uskomaton ystävyyden kuvaus ja toisaalta upeasti kerrotaan myös Ronjan ja Matiaksen suhde. Se, kuinka lapsen on jossain vaiheessa irtauduttava ihailemastaan vanhemmasta. Ronjaa sanotaan aina isän tytöksi, mutta itseasiassahan Loviisa huolehtii tytöstä paljon enemmän.
VastaaPoista