Tajuntateollisuudessa on seikkailut Tarzanin lisäksi myös hänen poikansa, Korak. Sarjakuvalehdessä Tarzanin poika (1969-1976) numero 7/1972 "Korak joutuu kaksintaisteluun kostonhimoisen mandrillin kanssa" tarinassa Kahlevangit. Kerrottakoon, että pienen ärhentelyn jälkeen Korak on totta kai kaveria mandrilli Pitkähampaan kanssa.
Korakia piirsi 70-luvulla aivan kelvollisesti Dan Spiegle, joka aloitti uransa 1949 piirtämällä Hopalong Cassidyä. Spiegle urautui piirtämään muitakin filmi- ja televisiosankareita kuten Avaruusperhe Robinsonia (sarjakuvalehti ilmestyi myös suomeksi nimellä Matkalla avaruuteen) ja Maverickiä.
Tarzanin pojassa kiinnittää huomiota se, että siinä käytetään todella paljon isojen apinoiden kieltä (jota näköjään pienemmät apinat sujuvasti osaavat).
© 1972 Edgar Rice Burroughs Inc.
Yud! Balu yel!
(Tule! Poikanen on täällä!)
Tantor unk?
(Norsut... poissa?)
ai jai jai niitä lapsuuden kesiä 1970-luvun alussa. pieni teltta piti pystyttää pihalle, sinne oma jousipyssy, puusta vuoltu hieno puukko ja iso kasa Tarzaneita ja Korak-lehtiä, mahdollisesti myös muita. Sitten vain nautittiin.....
VastaaPoistaJoskus tuntuu, että samaa onnellisuuden tasoa on keski-ikää lähestyessä aina vain vaikeampi saavuttaa.
Niin totta. Tarzan jättikirja 3 oli huippua ja mustasta lampaan taljasta tein lannevaatteen, jouskari, lehtimaja ja puumiekka. Laitumella olevat lehmät ja hevoset saivat toimittaa apinoiden ja muiden eläimien virkaa ,joille puhua sitten "kieliä". Ihmettelivät kovin. iso maatiaiskolli, uskollinen ystäväni sai olla se Jad-Pal-ja,kultaleijona:). Päivät olivat aurinkoisia ja vieressä olevan järven vesi lämmintä uida kuin Tarzan joka päivä. Olinkohan jotain 8-9v, :) ja maalla.
PoistaMutta aikuisen onnea on muistella noita lapsuuden kultaisia hetkiä!
VastaaPoistaMikäs ongelma siinä on? Teltta pihalle, jousipyssy ja puukko ja telttaan kasa Tarzaneita ja Korakeja.. totta kyllä, kerrostalon pihassa ei ehkä katsottaisi hyvällä, jos iso äijä menisi makoilemaan pihalle telttaan. Känniseksi luultaisiin ja soitettaisiin poliisi.
VastaaPoistaTuossa kansikuvassa Korak näyttää kyllä jokseenkin oudolta, kasvot sopisivat paremmin vaikka jollekin gansterielokuvan henkilölle. Kenestäköhän elokuvanäyttelijästä on taiteilija mahtanut ottaa mallia?
VastaaPoistajuri; kyllä se on enempi tuo nainen tuossa vierellä, joka katselisi hieman oudosti ja saattaisi jopa käskyttää melko pian sisälle.....
VastaaPoistaTästä onkin hyvä jatkaa Juhannuksen viettoa!
Olikohan pikkupoikien helpompi samaistua Tarzanin poikaan kuin isä-Tarzaniin? Heh.
VastaaPoistaTarkennus: Tarzanin poika ilmestyi vuosina 1969 - 1981. Vuosikerroiksi 1977 ja 1978 sarjan nimi muutettiin Korakiksi, mutta 1979 palattiin entiseen muotoon. Korakit ovat aivan samaa sarjaa, vuosikertanumerointi ei katkennut niiden aikana.
VastaaPoistaKorak -nimi ei ilmeisesti jostakin syystä myynyt, koska vuonna 1978 ilmestyi ainoastaan 9 numeroa.