Juri Nummelin esittelee Pulpetti-blogissaan pienen löydön suomalaisen tieteiskirjallisuuden saralta, Atoroxin edeltäjän Robomaxin.
(...) Keltainen kotka -nimistä lehteä - se oli korsulukemisto vuodelta 1943, julkaisijana Lehtiyhtymä. (...)Paitsi että sivulta 75 eteen tuli Outsiderin eli Aarne Haapakosken novelli "Insinööri Murron Robomax".
Kuvittajaa ei ilmoiteta, mutta eiköhän se tosiaankin ole Ami Hauhio, kuten Nummelin itsekin arvelee. Atoroxin mahdollisesti ranskalaisista sukujuurista on puolestaan keskusteltu Kvaakissa.
- PS. Miksi ihmeessä kaikilla keksijöillä oli ennen vanhaan yllään aina pitkä laboratoriotakki ja suupielessä suoravartinen piippu?
- PPS. Miedossa marinadissa on keskusteltu Muuttuuko moraalikoodisto? Esitin oman teoriani siitä, kuinka asenteet vaihtuvat sykleinä, välillä ollaa sallivia, välillä sallimattomia. Olisiko seuraavaksi uskonnollisen fundamentelismin jälkeen nousussa uskonnottomuuden trendi, jumalattomuuden aika? Richard Dawkins esittää hyvin perusteltuja näkemyksiään jumalharhasta. Salon-lehden haastattelu on otsikoitu ytimekkäästi: The atheist. Niin tai näin, itse en ole saanut ilmoitusta siitä, onko jumalia tai Jumalaa olemassa (onneksi, voisin vähän säikähtää).
Tämä on hyvin kiinnostava blogi, Monet hauskat asiat omasta ja lasten lapsuudesta palautuvat mieleen. 1980-luku kiinnostaa myös, sillä asuin silloin ulkomailla. Se aika on jäänyt vieraaksi.
VastaaPoistaKiitos kehuvasta kommentista, Anna (jos sopii Sinutella näin virtuaalitodellisesti).
VastaaPoistaJokin tuttu kuva menneisyydestä palauttaa usein muitakin muistoja... tervetuloa nauttimaan visuaalisia lehmuksenkukkateehen kastettuja madeline-leivoksia.
Kai laboratoriossa nyt käytetään ilman muuta laboratoriotakkia? Eikö se nyt ole ihan selvää?
VastaaPoista