Alko: "Aperita on jo vuodesta 1952 ollut suomalaisten suosima ranskalais- tyyppinen 'aperitiivi' – tosin suomalaiset lienevät käyttäneen sitä muulloinkin kuin ennen ateriaa. Ranskalainen tuotemerkki "Dubonnet" on kansainvälisesti tunnettu, mutta suomalainen "dubonnet" Aperita ei yhtään häviä sille tuotesisällöltään." [Lihavointi minun, heh. Palloviskin jälkeen pitäisi löytää vielä Sorbuksen etiketti taidekokoelmiini.]
Mysi Lahtinen: Joulu
-
*Minä olen pyrkinyt siihen, että lattiat ovat pestyinä viimeistään kaksi
viikkoa ennen joulua. Siihen mennessä on muutkin hommat tehty. Tämä on
mukava hetk...
Näillä klassikoillahan on monia lempinimiä. Pohjois-Hämeessä, lapsuuteni kesämaisemissa Aperitaa nimitettiin "Apinaksi".
VastaaPoistaTarkoitat siis Sorbuksella Tilhiviskiä? Oletko koskaan nauttinut Kalterikonjakkia? Asemapäällikkö oli aikoinaan suosittu juoma. Lumumba oli sieltä eksoottisesta päästä. Stadilaiset joivat stidiä.
VastaaPoistaAinoastaan ennen ateriaa on juotu.
VastaaPoistaNiin, syöty on vasta seuraavalla viikolla.
VastaaPoistaJoo, se oli Aperita tai Casino, jolla tutustuminen alkoholin ihmeelliseen maailmaan alkoi tuossa
VastaaPoista16v -ikäisenä 70-luvun lopulla. Eli kyllä viinit on ollut osa suomalaista alkoholikulttuuria jo pitkän aikaa :-).
Onhan siitä laulukin tehty https://youtu.be/K7t60YE9Jd4
VastaaPoista