8. marraskuuta 2007

Pellefantti

Pellefantti-sarjakuvalehtiPellefantti n:o 6 (ei vuosilukua)

Pellefantinsininen on mielestäni tietty sinisen sävy...

Yo. kannessa on Pellefantti ja kumppanit, uusi lasten lukemisto -lehdessä (Kuvajulkaisut 1966-1970) seikkaillut veturi Tuff-Tuff.

Ks. Pellefant - Seriewikin

8 kommenttia:

  1. Eikö Pellefantti alkanut alunperin ilmestyä suomeksi Satusarja-lehdessä? 1980-luvullahan sarjakuvan taso laski huikeasti nimikkojulkaisussaan. Toisaalta muistelen, että tuolloin Apu-lehdessä julkaistiin Pellefanttia myös sarjamuotoisena.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti laski... Ostin jokin aika sitten vuosikirjan 70-luvun lopulta tai 80-luvun alusta eikä sitä ole lukenut kumpikaan meidän lapsista. Tuntuu vain haalealta ja vähän absurdilta Rasmus Nalle -kopiolta (ja meillähän kyllä rakastetaan Rasmus Nallea, koko perheen voimin). Hahmot ovat kyllä ihan söpöjä.

    VastaaPoista
  3. Siis Pellefanttihan on ihana! Itse luin sitä 60-luvulla ja kummatkin lapsistani olivat (90-luvulla) aivan myytyjä myös tuohon kärsäveikkoon!!

    VastaaPoista
  4. Pellefantti on legenda, kuten myös Maailman vahvin nalle! Lienevät saman tekijän sarjiksia. Hyvä havainto muuten tuosta sinisestä.

    VastaaPoista
  5. Rupesin miettimään tuota väitettäni Rasmus Nalle -kopiosta - tarkoitin tietenkin Maailman vahvinta nallea, en niinkään Pellefanttia. Menevät sekaisin helposti. Milloin Maailman vahvin nalle alkoi? Ekat Rasmus Klumpit tulivat jo 50-luvulla.

    VastaaPoista
  6. Maailman vahvin nalle alkoi ilmestyä 1970-luvun alussa, animaatioita tehtiin saman vuosikymmenen puolivälistä lähtien. En mieltäisi Bamsea niinkään Rasmus Nalle -kopioksi, molemmilla on oma profiilinsa - Maailman vahvinta nalleahan moitittiin Ruotsissa aikanaan vasemmistolaiseksi sarjakuvaksi.

    VastaaPoista
  7. Kopio..? Pellefantilla ja Bamsellahan on sama piirtäjä, Pellefantti on vanhempaa tuotantoa. Itse tykkäsin 80-luvun alussa, mutta asiaan saattoi vaikuttaa se, että olin 5-6 -vuotias. Haluaisin kyllä Pellefantti-lehtiä päästä selailemaan ihan nostalgiamielessä, kun en ole niitä nähnyt 25 vuoteen.

    VastaaPoista
  8. Tarkoitin kopiolla sitä, että Maailman vahvin nalle olisi Rasmus Nallen kopio. Tämä alkoi ilmestyä sellaisenaan jo 50-luvulla. Maailman vahvin nalle tuli käsittääkseni jälkijunassa, vaikka senkin hahmot olivat käytännössä olemassa jo 40-luvulla.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: